Hjässan är kal

I Hjässan är kal sjunger män i kör ut om att vara man; om sorg, glädje, förtvivlan, mansroll, om svaghet, åldrande, längtan, om kroppen och vad som är viktigt för de i livet nu.

Underlaget till dokumentärkörverket bygger på 20 djupintervjuer med män mellan 50 år – 73 år. Majoriteten av männen är från Skaraborg, 16 och fyra på Gotland.

Dessa intervjuer har bearbetats av författaren Lina Ekdahl till sångtexter och tonsatts av kompositör Paula af Malmborg Ward.

Manskören Volvo-Skövdekören ska framföra verket under ledning av Elisabeth Backhaus tillsammans med instrumentalmusiker - en cellist och en dragspelare.

Audition till mansgrupp: Vi söker också 10 st goda sångare till en mansgrupp inför uruppförandet av körverket. Här kan du läsa mer och anmäla dig till Audition. http://www.korcentrumvast.se/event/audition-hjassan-ar-kal

Kören välkomnar fler män från hela Skaraborg som vill vara med och sjunga. Du repeterar då och är en del av Volvo Skövde Manskör. Är du intresserad så kontakta manskörens dirigent Elisabeth Backhaus på telefon 0704-854950. Det är bra med en viss sångvana.

Männen är fotograferade av fotograf Elisabeth Ohlson Wallin. Dessa porträtt, långt från den stereotypa bild av män som ofta syns i media, kommer att visas i ett bildspel under konserten.

Konserterna ska framföras i typiskt manligt kodade lokaler. Det blir fina och intressanta kontraster mellan männens sång och den kanske lite tuffa miljön.

Hjässan är kal bygger på en idé av producenten Annica Carlsson Bergdahl och körprojektet i Skaraborg är ett samarbete mellan Rot produktion, Sensus studieförbund, Volvo Skövde Manskör och Körcentrum Väst. Projektet Hjässan är kal är finansierad av Kommunalförbundet Skaraborg, Västra Götalandsregionen och Region Gotland.