Kinesisk körmusik med Shenzhen Star Bright Choir

Repertoarseminarium med Kinesisk körmusik - Måndag 21 januari.

Som en liten försmak inför European Choir Games, där vi bl.a. kommer att få höra kinesiska körer, kommer nu på skandinavisk snabbvisit kören Shenzhen Star Bright Choir från provinsen Guangdong. Med sin ledare Guanghui Chen, som är vice ordförande för kinesiska körförbundet (med 10 miljoner medlemmar!), är de utvalda av kulturministeriet i Kina att representera i Sverige och Norge. De gör en körturné med nedslag i bl.a. Strängnäs Domkyrka 18 jan, Vingåkers kyrka 29 jan, Örebro Nikolai kyrka 20 jan för att sedan komma till Hagakyrkan i Göteborg den 21 januari innan turnén går vidare till Norge och konserter i Oslo med flera ställen.

De ger en konsert kl. 19.30 men på eftermiddagen mellan kl. 15-17 blir det ett seminarium, också i kyrkan, med kinesisk körmusik under temat ”The Development of Chinese Contemporary Music”. Passa på att lyssna på och uppleva en kör från det snabbt växande körlivet i Kina! 

Seminariet kommer att hållas på engelska och är riktat till körledare och musikstudenter men även till andra intresserade.

Seminariet är bindande men avgiftsfritt enligt anmälningsvillkoren.